BB MINAQUA OSTVARILA PLANIRANI RAST OD 15%

objavljeno u Novosti | 0

Kompanija BB Minaqua je, u 2007. u odnosu na 2006. godinu, ostvarila planirano povećanje prihoda od 15%. U 2007. prodato je preko 141 miliona litara vode i sokova, a u 2006. godini 123 miliona litara, što znači da je ostvareno i povećanje prodaje od 15%. Tržišno učešće Minakve, trenutno, iznosi 25%.

Rezultati dobrog poslovanja oslikali su se i na beogradskoj berzi, pa su akcije Minakve dostigle rekordnu cenu od 50 000 dinara.

Kada su investicije u pitanju, do kraja 2007.godine u novu opremu investirano je milion evra, a u 2008. godini se očekuje ulaganje od 1,5 miliona evra. Sva sredstva se obezbeđuju iz sopstvenih izvora, bez kreditnih zaduženja. U toku je i izgradnja novog administrativno-poslovnog kompleksa, u krugu fabrike, čiji se završetak očekuje u martu ove godine. U 1,5 miliona evra planiranih investicija i u milion uloženih prošle godine, ne spadaju sredstva izdvojena za izgradnju ovog kompleksa.

U toku 2007. proizvodni asortiman je donekle izmenjen. Negazirana voda je redizajnirana i dobila je novo ime “Minaqua Life“

U 2008. godini planirana je kupovina linije za staklenu ambalažu kako bi se poslovanje proširilo i na HORECA sektor. Kupovina linije za staklenu ambalažu planirana je za drugu polovinu 2008. godine,a realizacija je planirana za kraj godine. Punjenjem staklenih nepovratnih boca, Minakvini proizvodi će ući i u ugostiteljske objekte (hoteli, restorani, kafići) i time pojačati svoje učešće na tržištu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone