Kako Minakvu ne karakteriše samo konstantan rast proizvodnje već i društvena i korporativna odgovornost jedne velike kompanije, kroz donacije i sponzorstva pomažemo čitav niz organizacija, manifestacija, sportskih klubova, predškolskih i školskih ustanova, ustanove koje zbrinjavaju socijalno i zdravstveno ugrožene, zdravstene ustanove, MENSU – međunarodnu organizaciju koja okuplja nadprosečno inteligentne ljude…


U toku 2007. godine proizveli smo milijarditu bocu i prodali je na aukciji. Iznos smo udvostručili, a sva sredstva su uplaćena humanitarnom fondu Socijalna pravda koji brine o starim i materijalno ugroženim stanovnicima Novog Sada. Kompanija MINAQUA ima dugogodišnju uspešnu saradnju sa Fondacijom za humanitarnu pomoć SOCIJALNA PRAVDA, sigurnim kućama širom Srbije i ostalim udruženjima koja se bave zbrinjavanjem materijalno i zdravstveno ugroženih.


Minakva učestvuje u nizu drugih akcija kao što su donacije ugroženim područjima usled nedostatka pijaće vode, podrška Zavodu za transfuziju krvi, donacije za pomoć deci raseljenoj sa KiM, Dečijem selu iz kao i nizu drugih humanitarnih aktivnosti.