1897.

Na dubini od 193 m otkrivena je mineralna lekovita voda sa visokim sadržajem joda. Prve analize ove vode urađene su 1898. godine u Budimpešti gde je utvrđeno da je pronađena izuzetno lekovita voda.
Koristila se kako u terapeutske svrhe tako i za piće. Nastala iz ostataka Panonskog mora, ova mineralna voda po svom sastavu sadrži 4 puta više joda i bikarbonata nego morska voda.
Već tada je dokazano da stalno kupanje u ovoj mineralnoj vodi deluje blagotvorno na organizam, kako dece, tako i odraslih (olakšava tegobe disajnih puteva i umirujuće deluje na astmu, obezbeđuje bolji san, učinkovita je u lečenju raznih oblika depresije, čisti kožu i daje joj elastičnost i sjaj i oslobađa organizam od toksina).


1912.

MINAQUA, tada Franc „Jozefova voda“, osvojila je Grand Prix nagrade na izložbama u Rimu, Parizu i Londonu za svoj izuzetan kvalitet. Posle II svetskog rata prodavala se pod nazivom „Novosadska mineralna voda”.


1972.

Sa otvaranjem nove moderne fabrike za flaširanje i eksploataciju, voda dobija naziv pod kojim je i danas poznata: MINAQUA.


1999.

Izvršena je privatizacija fabrike. BB MINAQUA postaje akcionarsko društvo sa oko 100 akcionara. Većinski vlasnik je porodica Bogićević. Na čelo kompanije dolazi Branislav Bogićević, čime počinje i ekspanzija kompanije MINAQUA, koja traje i danas.