Mesec borbe protiv raka – javna manifestacija na Trgu Slobode uz podršku Minakve

Povodom obeležavanja meseca borbe protiv raka, Preventivni centar Doma zdravlja „Novi Sad“ 19. marta organizovao je  javnu manifestaciju na Trgu Slobode.
Uz Dom zdravlja „Novi Sad“, kao nosioca manifestacije, učestvovali su i predstavnici Instituta za javno zdravlje Vojvodine, učenici medicinske škole „Dositej Obradović“ iz Novog Sada, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata i Asocijacija studenata farmaceutskog fakulteta.
Nacionalno udruženje obolelih sa stomom, „ILCO“ iz Beograda izložilo je model debelog creva sa promenama koje imitiraju rak debelog creva i polipe. Posetioci su mogli da vide kako izgleda samopregled dojki na torzu za edukaciju, kao i samopregled testisa na za to pripremljenom modelu za edukaciju. Građanima je takođe bila obezbeđena i besplatna provera nivoa šećera u krvi, kao i merenje krvnog pritiska i izračunavanje BMI.

Dugogodišnja saradnja između novosadskog Doma zdravlja i Minaqua-e traje već dugi niz godina. Minakvina podrška ovoj manifestaciji nije izostala ni ovaj put. Minaqua je za organizatore i posetioce obezbedila osveženje u vidu svojih proizvoda.